concept

2 Awards of Architectural from
Asia Pacific Property Awards 2019-2020

The key
design concept is
"PRIVATE OASIS"

Vertical garden is a main characteristic of facade design. This also increasing the green area merged into the building is to provide the replacement of lessened green space in the city. While the project is designed to maximize both the floor area and the open space of green area. Rooms are not only fully open into internal open space but the open space are designed to weave through the house. Especially, bedrooms are designed to enjoy their own private garden. This interwoven correlation of interior space and open space creates the sense of a private oasis.

Concept and Inspiration of THE HAUTE

The key design concept is “Private Oasis”. Vertical garden is a main characteristic of facade design. This also increasing the green area merged into the building is to provide the replacement of lessened green space in the city.

The key design concept is “Private Oasis”. Vertical garden is a main characteristic of facade design. This also increasing the green area merged into the building is to provide the replacement of lessened green space in the city.

While the project is designed to maximize both the floor area and the open space of green area, their spatial relationship creates maximum ventilation and openness in responses to tropical climate without sacrificing privacy.

Rooms are not only fully open into internal open space but the open space are designed to weave through the house. Especially, bedrooms are designed to enjoy their own private garden.

This interwoven correlation of interior space and open space creates the sense of a private oasis.

The architect proposes designed the building in 5-storey with subtracting floor plate and common area creating void. This void allow porosity of massing where natural ventilation could happen.

All units are designed with the concept of living by own nature. And also borrowing the green space from the neighbor’s view as a personal view without losing both privacy.

PRIVACY SCREEN AND SUN PROTECTION
Creating privacy for living space and protect the building from direct sun heat

GREEN SPACE AND VENTILATION
Creating void of building for natural ventilation and Adding Pocket garden to create natural green for building envelope.

Residence floor is designed with private garden and provided large windows for a much-needed openness and ventilation in the tropical area of Bangkok.

The living room connects functions, both interior and exterior. The living area connects seamlessly with dining area and kitchen.The entire space directly connect with the 2 balconies which providing the air ventilation.